Passa al contingut principal

USA EXPERIENCES


La vida universitària als Estats Units

El passat dijous 16 de maig es va organitzar des del Centre d’Autoaprenentatge de Llengües de Plaça Universitat la jornada USA Experiences, un seguit de xerrades per donar a conèixer la vida universitària als Estats Units. Durant tot el matí, els estudiants nord-americans que han dinamitzat els grups de conversa d’anglès van parlar-nos sobre les seves experiències personals en relació amb temes com ara les fraternitats, les bandes de música, el voluntariat o la influència d'altres cultures en la nord-americana. Vam començar ben d’hora: a les 10.20 h es va fer una petita presentació i just després van començar les presentacions.


Chicana Culture 
La jornada es va obrir amb la xerrada de la Jasmine i el Favian, que ens van fer una pinzellada sobre el moviment chicano; els seus orígens, les representacions en l’art urbà, la moda característica de la seva gent i també sobre les seves personalitats més destacades.


Understand Marching Brands How Grand!
La següent exposició va ser la de l’Ellen i la Theresa, que ens van parlar de les “marching bands”, i vam descobrir que qui hi participa ha d’anar una setmana abans que comencin les classes per tal d’aprendre totes les melodies i els passos (com creieu que fan aquestes figures tan sorprenents mentre caminen? Doncs amb un munt de pràctica, és clar!).

#Trending: Social Media & Advertising 
La tercera xerrada de la jornada va ser sobre els anuncis i la publicitat als Estats Units. La Jessica i l’Amanda ens van parlar dels anuncis de la Super Bowl, i ens en van ensenyar alguns exemples ben originals.



Women’s Soccer: A Player’s point of view 
A les dotze, la Caroline ens va parlar de l’important paper que juguen els esports en el món universitari i com, a nivell econòmic, suposen un volum de mercat molt valuós. L’esport forma part estructural de l’educació als Estats Units i ofereix als estudiants la possibilitat de professionalització, l’obtenció de beques i també el suport necessari per a la conciliació amb els estudis. Una realitat completament diferent a la nostra.


From Compassion to Action: Volunteering
Tot seguit, la Cara i la Theresa ens van parlar del rol que té el voluntariat en les seves vides. Ajudar els altres, explicaven, és una manera de prendre consciència i responsabilitzar-se del propi entorn, una forma d’intentar millorar el món. També suposa una oportunitat d’establir noves relacions i de conèixer altres realitats. Van explicar-nos, com el fet de parlar castellà, les ha ajudat a comunicar-se millor i a generar més confiança amb persones sense llar que tenen el castellà com a llengua materna.



Russian? Indian? Yes, American 
La multiculturalitat i la barreja d’identitats és una realitat manifesta als Estats Units, on un de cada set residents són d’origen estranger, és a dir, al voltant de 50 milions de persones. La Naina y la Maryanna, d’arrels hindú i russa respectivament, en són un bon exemple; totes dues són representants de la segona generació de famílies immigrades. D’una banda, són ciutadanes americanes, perquè han crescut en aquest país i s’hi han fet persones adultes, però de l’altra també volen conservar les tradicions heretades dels pares, encara que no les han viscudes de primera mà.


Fraternities & Sororities in the USA 
La Lindsay, la Mia i la Katherine devien saber que teníem curiositat per les fraternitats i sororitats i la seva xerrada ens va aclarir un munt de coses. La seva presentació va ser l’última de la jornada, i va ser tan interessant com les anteriors.



Finalment, després de totes aquestes xerrades tan interessants, vam poder fer un pica-pica, on vam menjar i beure, però també vam parlar dels aspectes nous de la vida universitària als Estats Units que no coneixíem i de l’experiència dels alumnes americans a Catalunya.



Entrades populars d'aquest blog

ACCÉS AL CAMPUS VIRTUAL

PER ACCEDIR AL CAMPUS VIRTUAL ÉS IMPRESCINDIBLE: NIUB i Identificador Aquestes dades són al resguard de la matrícula.   http://www.ub.edu/monub/ajuda/niub.gif L’Identificador és a sota del NIUB: 4 caràcters. 1. Cliqueu http://www.ub.edu/monub/ajuda/ 2. Cliqueu la paraula formulari : Accés al formulari per obtenir l’identificador i configurar la contrasenya. INSTRUCCIONS Després d’obtenir l’identificador i la contrasenya, per entrar al Campus Virtual, heu de: 1. Escriure a Google: Campus Virtual UB https://campusvirtual2.ub.edu/ 2. Seleccionar Cursos - Curs acadèmic 16/17 3. Seleccionar Serveis Lingüístics 4. Seleccionar Intermedi (B2). Estiu 5. Clicar Entrada membres de la UB . Us demanaran: Identificador i Contrasenya

Convocatòria 17 d'octubre

  Examen de C1 i C2 Examen escrit : 17 d'octubre , a les 9 hores   Facultat d'Economia i Empresa - Avinguda Diagonal, 696. Planta baixa   Sempre que les condicions sanitàries ho permetin.     Nivell C1 Cursos d'estiu de 2020: aula 2011 Cursos del 1r i 2n semestre de 2020 i examen lliure: aula 2015 Nivell C2 Cursos d'estiu de 2020: aula 2002 Cursos del 1r i 2n semestre de 2020 i examen lliure: aula 2004 Atesa la situació sanitària, consulteu aquest blog la nit abans de l'examen per consultar qualsevol canvi.     Examen oral . Cal enviar un correu a formacio.sl@ub.edu si no heu fet l'examen oral. Examen lliure de C1 i C2 - Exclusiu per a membres de la UB.  Convocatòria lliure.       Normativa UB Covid-19 exàmens    IMPORTANT!  

Exàmens dels nivells C1 i C2 del 27 de juliol

Seguint indicacions del Vicerectorat d’Estudiants i Política Lingüística i de la Gerència de la Universitat de Barcelona, es manté la convocatòria d’examen escrit de C1 i C2 del dia 27 de juliol. Per poder fer aquesta prova amb garanties s’han pres totes les mesures pertinents. L’examen es farà a la Facultat d’Economia i Empresa (c. John M. Keynes, 1). Metro: Palau Reial. Per a tots els que, per qualsevol circumstància, no us pugueu presentar aquest dia, hi haurà una altra convocatòria el 17 d'octubre, sempre que les condicions sanitàries ho permetin. L’examen oral que heu fet servirà tant per a la convocatòria de juliol com per a la d’octubre. Si no us presenteu a la convocatòria del 27 de juliol ens ho heu de comunicar a través del formulari següent: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=qzwxosOxOk-7ESFXRH3btFMSJccBw_pJisUsHv5InVFUNkoxU0hMV1ZLMzhDN05TUVBXRTEzQk1SUC4u Recordeu que l’ús de la mascareta és obligatori.